Fotograaf Marco Hietberg - Hilversum - 't Gooi - Marco Hietberg Fotografie

Een dag zonder fotografie is een dag niet geleefd!


Ik hoop dat mijn foto’s niet alleen aanspreken, maar ook voor zich spreken. Dat in mijn foto’s is terug te zien hoe ik werk, wat ik belangrijk vind en over welke kwaliteiten ik beschik. Wat zouden mijn foto’s daarover kunnen “vertellen”?


- Dat ik een perfectionist ben die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van foto’s en films.

- Dat ik zowel het digitaal en analoog bewerken van foto’s en films tot in de puntjes beheers                    door jarenlange werkervaring in professionele vaklabs.

- Dat ik in veel verschillende disciplines thuis ben, omdat ik fotograferen altijd en overal leuk vind.

- Dat mensen zich op hun gemak, comfortabel lijken te voelen tijdens het fotograferen.

- Dat ik studiowerk combineer met het werken met het bestaande licht op locatie.

- Dat geen één bruidsreportage gelijk is aan de andere.

- Dat ik ook in reportages creatief kan inspelen op wat zich voordoet.

- Dat ik onopvallend en discreet te werk ga waardoor ik spontane en natuurlijke situaties weet  vast        te leggen.

- Dat ik fotograferen blijkbaar zo graag doe, dat ik tussen de bedrijven door tijd vindt om eigen werk       te maken.


Wat mijn foto’s niet vertellen is dat in het gesprek met u, voorafgaand aan de sessie of de reportage al een belangrijk deel van het werk gedaan wordt. Wat wilt u precies? Hoe kunnen we dat realiseren? Welke sfeer, welke stijl, welk verhaal moeten de beelden uitdrukken? Naar aanleiding van dit gesprek maak ik een offerte waarin ik een raming van de kosten voor u maak.

Wanneer het gaat om portretfotografie of een bruidsreportage wordt in dit eerste contact de basis gelegd om voor de camera te kunnen ontspannen. Ik kom zelden mensen tegen die zonder schroom of gêne voor de camera gaan staan. Om die verlegenheid en dat ongemak te kunnen overwinnen is het belangrijk dat er een ongedwongen sfeer kan ontstaan waarin u zichzelf kunt “laten zien”. Dat is mijn verantwoordelijkheid als fotograaf. Zodat u vanuit die veilige sfeer ook werkelijk tot uw recht komt op de foto of in de reportage. 


Wanneer het gaat om productfotografie of een bedrijfsreportage kunt u nauw betrokken blijven, ook wanneer u niet aanwezig kunt zijn bij de sessie zelf. Tijdens het fotograferen stuur ik digitale beelden op. U kunt op die manier op afstand meekijken en invloed uitoefenen op het eindresultaat.

Na een reportage of studiosessie worden alle beelden op een webpage geplaatst, zodat u zelf een selectie kunt maken van de te gebruiken beelden.

In Hilversum beschik over mijn eigen studio en kantoor waar ik niet alleen fotografeer maar ook presentaties geef. Ook organiseer ik cursussen in digitale beeldbewerking en colormanagement.
Powered by SmugMug Log In